Tuesday, March 31, 2009

Good News???

mungkin terlalu awal lagik tuk aku katerkan good news..actually suspen news kot?? begini citernye..tetengah aku sebok mengecheck emailku yg berderet2, tetibe aku dapat satu sms..sms nye berbunyi begini:

'aku dalam labor rm..pray 4 me'..

warghh mancet dah dalam labor room!! aku yg suspen ok! aku yg cuak pon ada!! wahh cepat betul masa berlalu..tup tup mancet dah nak beranak dah! Basil dah nak kuar dah!! wahhhh!! ecxited plak aku.. baru je lepas baca entry kat yun nye blog..Erra Fazira slamat bersalin baby girl 30/3/2009..tetibe dapat news from member rapat plak! all the bezz mommy Basil!! chaiyoo! lets pray for her guys..semoga semuanya slamat..

update:
mancet slamat melahirkan baby boy seberat 3.9kg, 54cm, pada pukul 9.59 pm, 31 March 2009..sehari sebelum birthday daddynye..besar kan baby die? comel gilaa..muka cam mancet sebijik! die tido pon cam mancet..sebijik! aku rasa kitorg laa first visitor yg melawat Basil n mommynye aritu..

Sunday, March 29, 2009

Earth Hour 2009

huhu malam tadik bergelap rumah kitorg selama sejam! walopon shift keje ku tak habis gik, tp gigih gak aku nak vote for earth!

camni ke yg dinamakan earth hour? terang benderang je?

tengok aku..keje dalam gelap ok!! hanya bertemankan lampu dari screen laptopku..huhu keje ttp keje ok! terpaksa laa standby..tkt mana laa tau tetibe ada production problem!
yer..since work from home, baju tido je laa aku pakai..takkan laa nak lengkap bertudung bagai plak kan..dah malam pon..gelap plak tuh..tak kosa laa i..
camne ngan korang? bergelap tak?

Friday, March 27, 2009

Mattel warehouse sale 26 - 28 Mar 09


Barbie
Hotwheels
Fisher Price
Matchbox
Mattel Games
Sesame Street
Barney

2nd Floor,
Block A,
The Atria Shopping Centre,
Jalan SS22/23,
Damansara Jaya

haa per lagik? jom jom! mau carik fisher price baby bouncer ngan mobile music je ni..huh sanggup kah aku meredah jutaan manusia itew..

Wednesday, March 25, 2009

coti-coti Malaysiaaaa...

ye seperti yg ku janjikan..ni laa tempat aku bercanda2 itew..bercoti2 Malaysia..
let the pictures to do the rest of the stories..

posing2 selepas check-in
jalan2 carik makan..masa ni makan angin n minum cendol je sbb perut dah kekenyangan makan nasik kandar Subaidah

malam baru makan2 kat padang kota ni..tp mak aih mahel gilaa foods die kat sini! pasembor aku sampai RM15, sotong kangkung kecik rm6, sotong bakar kecik rm10..itu baru saiz kecik..kalo saiz besar brape laa agaknye rege dia? huishh..bengkrap! kitorg berjaya menghabiskan 3 pinggan makanan2 tu..mahal kan..rugi laa tak habiskan..
2 ekor dugong terdampar..ahaha..

walopon makanan2 kat padang kota tu mahal..tp kitorg nak gak pi makan lagik kat situ..sbb malam sebelumnye terliur tgk org2 kat tepi2 order mee udang..nampak macam sedap! so tepaksa laa try kan! kali ni 4 pinggan kitorg makan! kerang bakar kecik rm6, mee udang rm8, char kuey teow rm3.50 n pasembor rm8..haa amik ko mee udang sepinggan rm8! gilos mahal!! kat kl kerang bakar rm3.50 pon dah bleh dapat..kat sana sampai rm6?? huii kaye benar org2 penang ni makan sampai mahal gitu ek??

masa untuk pulang!!! sebelum pulang, singgah USM skejap..En. Hubby mo monitor server yg diinstall n sign off from the customer..aper lagik, posing2 laa kan skejap..haha..babai penangg!!

Monday, March 23, 2009

he's hiccupping in me!

wuhuu..aku baru tau baby mmg real hiccups kat dalam tu..comel jer!! n aper yg klakanye, aku tatau plak babies really hiccups in there! n rasa die camtu..aku ingatkan ape laa die buat dalam tu berdetik2 continous kan..
thanks to mancet yg kasik tau aku..hehe

nottygurll: eh ha nak tanye
nottygurll: kekadang kan aku terasa perut aku cam meletup2/berdetik2 tapi tak kuat..tu ape ek?
nottygurll: lama tau die berdetap2..mcm baby tuh ketuk2 camtu
mANCet: continous ke?
nottygurll: ye laa continous
mANCet: huhu
mANCet: tu die hiccups le tu
nottygurll: oo ye ke?
nottygurll: wahhhhhhh
mANCet: ha confirm le
mANCet: mcm slow je bunyik kan kekek
nottygurll: tak sangka lak die hiccup
nottygurll: aku ingatkan jantung die denyut smapai aku terasa kan
nottygurll: tp cam tak logic gila kuat jantung die denyut smapai aku dapat rasa kan..
mANCet: nti bile dh 9 bulan kan,ngn perut2 ko bergegar wpon hiccups je
mANCet: hahah sbb die dh besa
nottygurll: serius?
nottygurll: waaaa aku baru tau
nottygurll: oo ok

haha klaka laa aku ni..aper laa tu pon tatau!! ye la mana pernah pregnant kan! first time ok! syokknye experience ni!

oo sebenarnye aku skang tgh bercanda2 di tepi swimming pool sambil menghirup angin laut yg tak berapa nak sepoi2 sangat kan..ooh geram sungguh aku ngan swimming pool ini..pakkal je aku tak bawak swimming suitku itew sbb dah tak muat kan..mau saja aku terjun trus dalam swimming pool yg nampak bezz ni! huuu lamanye tak swim!! sadis!

nanti aku citer kat mana aku berada n ape aku buat k!

Sunday, March 15, 2009

Baby stuff almost complete

yey! arinih, 15 March 2009, aku + En. Hubby and Mancet with her hubby serang showroom littleWhiz.com kat setia alam..jauhkan kitorg jalan!? banyak kitorg borong! geram je tgk kat internet banyak gila barang derang on sale, kitorg trus wat appointment tuk datang to the showroom!..(haa pi laa jenguk littlewhiz.com!).. puas ati dok borong barang2 kat sana..paling bezz, we got the Bumble Bee 4pcs crib set for only rm139.90!!save around rm60!!..bezz betul!!(tp ni je laa yg mama mampu baby, nak belikan baby yg LuvableFrens mahal sangat..sorry baby!) then ptg plak aku ajak En. Hubby singgah First few Years, The Curve jap nak tgk breastpump and bottle storage..wah sangat hepi sbb Mini E kat situ paling murah!! gumbiraaaaa..even kat LittleWhiz.com pon tak semurah ni..kat LittleWhiz after less the price is rm381.65 but at First Few Years we can get it with only rm369!! yey!! i'm so happy todayy..shopping dengan puas hati! Next week nak pi lagi LittleWhiz showroom mau grab carseat n stroller plak! tadik the carseat is out of stock! takpe laa pi banyak kali pon..janji mama puas ati dapat harga murah kan!! yeyy!! so our baby checklist is almost complete!! tgh tunggu baby cot from my SIL je.. hoorayyy!!


oh geram tgk kasut baby girl comel!! i grab one for aisya safiyya! (tp tatau laa bila nak pi lawat die)..comel laa sangattt!! geram tau!

Saturday, March 14, 2009

craving for OREO!

aiyoo! dah sekotak oreo habis! my new fevret thing to kunyah2 : biskut OREO! takpe ke ibu mengandung makan biskut oreo banyak2? addicted la nak ngunyah oreo ni..tak makan sehari rasa cam kurang something. tp once dah makan, tak bleh stop!! y y? berhantu ke OREO ni? aper pendapat korang? patut aku kurangkan ke atau truskan je belasah OREO tu? adakah korang rasa OREO ni sangat manis n tak elok di makan slalu? (sebenarnye aku riso kalo tetibe glucose aku naik! kang tak pasal2 masa checkup Dr. kater aku ada diabetis plak! - minta dijauhkan)..

meh tolong kasik pendapat!

Mengunyah biskut OREO

patut dihentikan segera atau bleh je nak belasah??
henti dengan segera - jgn makan langsung
belasah je laa ilaa oi - makan sampai muak!
kunyah satu keping je sehari
bleh je nak makan, tp kurangkan

View Results

Friday, March 13, 2009

obat oo obat

lately ni semakin slow aku mengupdate blog aku ni..malas kah? mungkin..tp yg sebenarnye kesihatan yg tak mengizinkan membuatkan blog aku ni hampir2 je bersawang..almost 1 week aku demam tapi tak baik2..dalam seminggu, 2 kali aku ke klinik..first time pi klinik dapat mc, tp dr just kasik penadol, obat isap and obat kumur tuk sakit tekak..masuk ari ke-3, incik selsema n incik batok kongkong datang menyerangg!! oh tidak ketinggalan incik tonsil jugak datang menjengah..peritnye tekak tuhan saje yg tahu..smlm, masa terbersin, n aku hembus hingus, ada darah sket..cuak sebentar..tp aku rasa tu semua sbb luka je..takde apa2 kaitan ngan pregnancy aku..En. Hubby paksa jugak aku pi klinik lagik..aku malas sebenarnye..sbb aku tau, kalo pi klinik pon, dr takkan kasik obat selsema/batok sbb aku pregnant kan..aku dah biasa dah..sepanjang aku pregnant, selsema n batokku baik dengan sendrik tanpa bantuan obat pon..tp setelah dipaksa, aku pi jugak..n badan pon terasa tak larat gila nak pi keje n makin truk plak selsema n batok ni, so aku gigih jugak pi klinik lagik..kali ni, dr kasik macam2 obat..termasuklah antibiotik..memula riso gak..bleh keh aku nak makan obat2 tuh semua? tp tgk muka dr tuh yakin je kasik aku..n die kater obat2 tuh tuk pregnancy woman cam aku..so aku telan je laa..nah tgk laa brape banyak obat aku kene telan dalam satu ari??

kuceng oh kuceng

hehe kitorang ada 2 ekor kuceng yg menjadik pojaan ati kat sepang tu..sekor nama mamat n sekor gik nama minah(kekadang kitorg panggil die meshing sbb die bunyi meshing meshing..tak macam kuceng lain mengiau)..comel sangat minah ni..tp kesiannye die, kecik2 lagik die telah dirogol(ooopss terlampau sket ayat) oleh mamat..jahat ler mamat tuh! aku yg pregnant ni tak branak2 gik, tp minah dah pon branak..malangnye 4 ekor anak die mati masa dilahirkan..kesian kan? tp nasib baik die tak gila meroyan or mengalami kemurungan..last weekend aku balik, die nampak normal je..bertambah comel adalaa..geram betui aku ngan die! aku sebok main PSP, die sebok gak nak join..ni cobaan die tgh nak main PSP laa ni..tere kan kuceng kitorg? eheh


oh minah ni sangat laa suka masuk dalam paperbag or plasticbag! pantang nampak paperbag, sure die akan terkedek2 masuk dalam paperbag..

Tuesday, March 10, 2009

Free choclates from US

yey! boss baru je balik from New Jersey..so she bought us chocs! n for the 4 of us team RKS Support, kitorg dapat spesel sket! lebeh dari org lain..extra choclates and a giant bar choc! yeahh syioook!! aha..makan choc sampai gemok!!


out of topic sket..
huwaa smlm timbang berat, berat ku sudah bertambah lagik 2 kilos! up to now, dah 8 kilos aku gain! yerr bleh ler panggil aku org kaya..org kaya berat! hahaha..
oh citer pasal kaya..arituh jani tetibe msg aku kat ym n panggil aku 'oi org kaya'..tah bila aku kaya tah..then die jawab..'yer laa ko kan kaya orang'..bila pk2, a'a ek aku lagik kaya dari die..aku kaya org..aku ada laki, n ada baby dalam perut..die? ahha takde pape gik..hmm tah pape tau jani tu!

Sunday, March 1, 2009

family outing

arini tetibe terasa nak kuar..chilis?? warghh kalo dapat makan ngan derang ramai2 bezz jugak ni..trus je aku ym adik n suh die ajak along, kakti, mama n papa jumpe kat OU..so ptg tadik derang singgah umah kitorang dulu then baru reramai gerak pi OU..kuar je dari umah, ujan lebat tak hengat punyaa..sebbayek senang nak carik parking arini..tak ramai sangat plak org arini..legaaa..n sampai je kat chilis, kitorg trus dapat seat..tayah tunggu2..wah ari yg sungguh bernaseb bayek arini..lepas makan, mama trus ajak derang balik sbb nak anta adik to hostel die kat shah alam n anta along plak kat INTAN kat PJ tu..hmm sudah ku agak..mama tu mesti nak cepat je balik..tak sempat nak ajak jenjalan..baru je nak mengepow die barang2 baby..ye laa die baru dapat bonus..huhu..takpe takpe nanti satu ari aku pasti akan pow jugaaa..ahaha..tp yg syoknye aku dapat 2 pasang kain(chiffon + crepe georgette - maap kalo eja tak betui) tuk buat baju raya!! wah tayah beli kain dah tuk raya taun ni! yey!..thanks mama! derang bershopping di Jakel smmlm tak ajak pon aku! cis cis!!

mari saksikan kegembiraan kami makan2 di chilis!

mama bershopping lagik

lalu depan mom's care tadik bagai ditarik2 tuk masuk..sbb nampak ada sale..memula dok menahan jugak ati tamo beli lagik..masuk parkson ada sale jugak..tp barang2 yg aku nak beli 10% je semuanya..trus ajak En. Hubby masuk mom's care balik..ada 20% less! trus je laa amik baby head supporter + travel mattress set with bolster n pillow + thermal blanket + baby nail clipper + fingertip toothbrush(comel sangat benda ni) + med dropper..dalam dok menahan2 ati tamo beli, akhirnye terbeli jugak..harap2 jgn ler ada yg lagik murah barang2 yg aku amik tadik..kalo tak, mau terkilan gak ni..budget budgettttt..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...